Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


<<<<<ŞaVşAtLiYiZ<>BiZ>>>>>
 
AnasayfaPortalliAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Kesme Çorbası

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
ahaldabali_sinem
MoDeRaToR
MoDeRaToR
ahaldabali_sinem


Mesaj Sayısı : 52
Kayıt tarihi : 07/12/07

Kesme Çorbası Empty
MesajKonu: Kesme Çorbası   Kesme Çorbası Icon_minitimePerş. Ara. 13, 2007 1:04 pm

Hamur sert kıvamlı olarak yoğrulur. Buna kavi hamur denir. Kalınca yufka açılır. Yufkalar makarna gibi doğranır. Kaynayan suya atılır. Yeterince tuzlu ayran bir kapta açılarak katılır. Aynı hamurdan rulo yapılarak nohuttan büyükçe doğranır. Buna kıyma denir. Kıymalar yeterince yağda kızartılarak çorbaya eklenir. Pişirilir.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Kesme Çorbası
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
 :: YÖRESEL :: Yöresel Yemekler :: Çorbalar-
Buraya geçin: