Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


<<<<<ŞaVşAtLiYiZ<>BiZ>>>>>
 
AnasayfaPortalliAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Dügmeç

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
ahaldabali_sinem
MoDeRaToR
MoDeRaToR
ahaldabali_sinem


Mesaj Sayısı : 52
Kayıt tarihi : 07/12/07

Dügmeç Empty
MesajKonu: Dügmeç   Dügmeç Icon_minitimeÇarş. Ara. 12, 2007 6:28 am

Düğmeç, atalarımızın en eski yemeklerinden “Tutmaç”ın günümüzdeki yapılanıdır diyebiliriz.

Dügmeç, bayat mısır ve buğday ekmeklerinden de yapılır. Bir tavada yağ eritilir. İçine bayat ekmek iyice ince olarak ufalanır. Az su eklenir. Hafif ateşte karıştırılarak ısıtılıp hazırlanır. Böylece mısır ekmeğinden yapılana “Cadi dügmeci”, buğday ekmeğinden yapılana da “Ekmek Dügmeci” denir
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Dügmeç
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
 :: YÖRESEL :: Yöresel Yemekler :: Hamur İşleri-
Buraya geçin: