Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


<<<<<ŞaVşAtLiYiZ<>BiZ>>>>>
 
AnasayfaPortalliAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Bohça Tatlısı

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
ahaldabali_sinem
MoDeRaToR
MoDeRaToR
ahaldabali_sinem


Mesaj Sayısı : 52
Kayıt tarihi : 07/12/07

Bohça Tatlısı Empty
MesajKonu: Bohça Tatlısı   Bohça Tatlısı Icon_minitimeÇarş. Ara. 12, 2007 6:10 am

MALZEMELER :
4 bardak un,
4 yumurta,
5 kaşık sade yağ,
100 gr.öğütülmüş içceviz
3 bardak şeker,
3,5 bardak su,
birazcık limon suyu.

YAPILIŞI :
Biraz limon suyu, şekeri ve suyu karıştırıp şerbet olarak bekletiriz.

Unu eleriz ortasını açarız. Yumurta, erimiş sade yağ ve bir miktar su ilave edilerek orta yumuşaklıkta hamur yapılır.

20 dakika bekletilir, alınır 3 eşit parçaya ayrılır. Oklava ile ince açılır. Üzeri eritilmiş yağ ile yağlanarak üst üste konulur. İstenilen büyüklükte karelere kesilir. Yarım santim kalınlığında açılır. İçine makineden çekilmiş ceviz içi konarak bohça şeklinde kapatılır. Tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sürülür. Orta ısıdaki fırında 45 dakika pişirilir. Fırından çıkarıldıktan sonra üzerine hazırladığımız şerbeti ilave ettikmi tatlımız hazır.
Afiyet olsun.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Bohça Tatlısı
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
 :: YÖRESEL :: Yöresel Yemekler :: Tatlılar-
Buraya geçin: