Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


<<<<<ŞaVşAtLiYiZ<>BiZ>>>>>
 
AnasayfaPortalliAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Mısır Ekmeği (Çadi)

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
<<<FoRo>>&
Admin
Admin
<<<FoRo>>&


Mesaj Sayısı : 69
Yaş : 33
Kayıt tarihi : 03/12/07

Mısır Ekmeği (Çadi) Empty
MesajKonu: Mısır Ekmeği (Çadi)   Mısır Ekmeği (Çadi) Icon_minitimePaz Ara. 09, 2007 1:24 pm

Mısır unu ile pileki veya kuzine sobada pişirilir.Hemen her öğünde sofraların baştacıdır.
Malzemeler
4 su bardağı mısır unu
1 çorba kaşığı tuz
4,5 su bardağı kaynar su
Yapılışı
Tuz ve orta kararda kaynar su eklenen mısır unu, kaşıkla iyice yoğrulur. Kaynar su, Cadi’ye hem lezzet hem de kıvam verir. Yoğrulan hamur, az miktarda sıvı yağlı tavaya düzgün bir şekilde yerleştirilir ve altlı, üstlü olarak kızarana kadar pişirilir. Cadi’nin fırında pişirilmesi durumunda sıcaklık 200 dereceye ayarlanır. Yüksek sıcaklıktaki fırında pişirilecek Cadi daha lezzetli olur. Özellikle, yoğurt, malahto, lobyo phala, süt ve tereyağıyla pişirilen tavada yumurtayla yenmesi halinde Cadi’nin tadına doyum olmaz.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://savsatliyiz.yetkin-forum.com
 
Mısır Ekmeği (Çadi)
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
 :: YÖRESEL :: Yöresel Yemekler :: Hamur İşleri-
Buraya geçin: